سه شنبه 28 اسفند 1402
شعرهای فارسی را در گنجور جستجو کنید سه شنبه 30 مرداد 1397  

شعرهای فارسی را در گنجور جستجو کنید

نویسنده : مهدی خادمی
سه شنبه 30 مرداد 1397

 سایت گنجور کجاست؟ جایی هست که شعرهای استادان بی چون و چرای شعر پارسی نظیر حافظ، سعدی، فردوسی، مولوی، خیام و... در دسترس بینندگان خود قرار داره.

شعرهای فارسی را در گنجور جستجو کنید

 

ادبیات و نقش آن در زندگی انسان

  ادبیات پیوندی ناگسستنی با زندگی آدم ها داره. میشه گفت که ادبیات از رگ گردن هم به ما نزدیک تره. ادبیات به شیوه های متفاوت توی گفته ها و نوشته های ما بروز میکنه؛ یعنی اینکه گاهی به شکل ضرب المثل، گاهی به شکل شعر و گاهی به شکل جمله های قصار در گفته ها و نوشته های ما خودنمایی میکنه. ادبیات اندیشه ها و احساسهای آدم ها رو در قالبی نافذ و گیرا نمایش میده و توی روح و جسم مردم رسوخ پیدا میکنه.با ما همراه باشید تا جایی رو بهتون معرفی کنیم که نظر هر دوستدار ادبیاتی رو به خودش معطوف میکنه: سایت گنجور.

شعر

 منبع عکس: سایت آرتیبیشن، اثر هنری روح الله عطاییان

 

چیزهایی که در مورد سایت گنجور باید بدانید

 

 سایت گنجور میعادگاهی برای دوستداران ادبیات هست؛ یعنی اینکه در حقیقت جایی هست که در اون شیفته های ادبیات غنی ایران میتونن آثار سراینده های شعر پارسی رو بخونند و لحظه هایی از زندگی روزمره و یکنواخت ماشینی شون فاصله بگیرن. درگنجور، شعرهای استادان بی چون و چرای شعر پارسی نظیر حافظ، سعدی، فردوسی، مولوی، خیام و... در دسترس بینندگان سایت قرار داره. در حال حاضر، این سامانه، علاوه بر پایگاه های داده ای خودش، از منابع دیگه ای همچون سایت دانشگاه فرانکفورت، کتابخانه ی اینترنتی تبیان، ویکی درج، ویکی نبشته و ... نیز برای گردآوری مجموعه شعرهای داخل سایت بهره گرفته.

 شعر

منبع عکس: سایت آرتیبیشن، اثر هنری روح الله عطاییان

وقتی از گنجور صحبت میکنیم، باید از جذابیت های فراموش نشدنی اش هم غافل نشیم؛ برای نمونه میتونیم به کادر حاشیه ها در قسمت پایین شعرها اشاره کنیم. این بخش وظیفه ی روشن سازی محتوای شعرهای موجود در سایت رو بر عهده داره. علاوه بر این، اگه شما هم از اون دسته آدم ها هستین که برخی از اوقات قسمتی از یک بیت شعر یا حتی چند کلمه یا عبارت از اون بیت رو یادتون باشه و بقیه ی شعر رو فراموش کرده باشین، با تایپ کردن اون کلمه ها یا عبارت ها توی قسمت جستجوی سایت می تونین شعر مورد نظرتون رو پیدا کنین. از این ویژگی جالب که بگذریم، معمولا واسه ی همه مون جالبه بدونیم که یک شعر مشخص از حافظ یا سعدی و یا هر شاعر دیگه ای رو کدوم خواننده و توی کدوم آهنگش خونده. شما میتونین به  ابتدای کادر پایین هر کدوم از شعرهای داخل گنجور سری بزنین و در مورد این موضوع اطلاعات کسب کنین. اگه هم وقتی کسی برای شما شعر میخونه به آرامش میرسین، پیشنهاد میکنیم به فایل های صوتی شعرها، که در پایان هر شعر وجود دارد، نگاهی بندازین و با گوش دادن به اونها به وجد بیاین.                                                                        

شعر

 گفتنی هست که کتابهای سایت گنجور برای سیستم عامل های آندروید، آی او اس و سیمبیان هم جهت استفاده ی کاربران ارائه شدن. گذشته از این، نرم افزار رایگان گنجور رومیزی نیز توسط این سایت تهیه شده و از طریق خود سایت قابل دانلود هست. این نرم افزار شعرهای بیش از ۷۰ سراینده ی شعر پارسی رو دربرداره و از امکانات ویژه و شایان توجه ای نیز برخورداره.

 فرض کنین که شما در حین خوندن شعر بودین و یه کاری واستون پیش اومده باشه. ممکنه اون موقع دست از خوندن شعر برداشته باشین و وقتی که برگشتین،کلا یادتون رفته باشه که تا کجای شعر رو خوندین. گنجور رومیزی واسه این مشکل راه حلی داره. توی گنجور رومیزی گزینه ای به اسم «نشانه گذاری» وجود داره که به شما امکان میده که هر بیتی رو که میخواین نشونه گذاری کنین و در نتیجه تا هر جایی از شعر رو که تا اونجا خوندین، گم نکنید. یکی از قابلیت های حائز اهمیت دیگه ی این نرم افزار این هست که بخش «خوانش» نرم افزار به شما اجازه میده تا بتونین فایل صوتی یک شعر مشخص رو روی تک تک مصرع های اون شعر پخش بکنید. به طور دقیق تر اگه بخواین بدونین، همون مصرعی از شعر که فایل صوتی اش پخش میشه، همزمان با رنگی متفاوت از سایر مصرع های اون شعر متمایز میشه.  

 سخن آخر

در آخر باید گفت که کمتر دوستدار ادبیاتی رو میشه پیدا کرد که از بازدید این سایت بهره ای نبره و حس خوبی بهش دست نده. در واقع بهتره که بگیم این سایت تلاش های جدی در خوشنود سازی دوستداران ادبیات انجام داده.

اشتراک گذاری :


ارسال دیدگاه

قوانین ارسال نظر

  • این سایت نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند
  • لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری کنید

ارسال
دیدگاه ها